Varför du bör använda digital skyltning på arbetsplatsen

I affärsvärlden är digital skyltning en sorts kommunikation som ofta försummas. Låt oss inse det: majoriteten av anställda ser inte fram emot att se dagliga eller veckovisa företagsuppdateringar på företagets interna sociala nätverk och andra interna portaler. De flesta av oss kommer till jobbet och blir omedelbart upptagna av en mängd olika åtaganden, inklusive möten, uppgifter, e-postmeddelanden, projekt och interaktioner med kunder.

Det kan vara utmanande att hitta tid att läsa en ny medarbetares personliga profil eller kolla in den senaste HR-uppdateringen som publicerats på en intern kommunikationssida. Båda dessa aktiviteter kräver betydande mängder tid. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med tid eller bandbredd hos oss.

Användningen av digital skyltning kan vara till stor hjälp i detta avseende. Betrakta det som en motsvarighet till vattenkylaren på kontoret. Det är enkelt att kommunicera information i lagom stora portioner, vilket kan användas för att väcka medarbetarnas nyfikenhet på förestående justeringar. Bilder, videoklipp och tickers som kan smältas på kort tid hjälper anställda att enkelt ta in viktig information utan att anstränga sig mycket. Låt oss ta en mer djupgående titt, eller hur?

Praktiska exempel på digital skyltning

Låt oss börja med ett konkret exempel:

Bokföringsavdelningen kräver en ny metod för att lämna in utgiftsredovisningar som använder sig av en ny applikation som kan installeras på en iPhone eller en Android-enhet. Ett massmail distribueras, och eventuellt till och med en kommunikation laddas upp på ditt företags interna webbplats. Eftersom individer inte skapar nya utgiftsrapporter på daglig basis är det oundvikligt att de glömmer. Du kan förstärka ditt budskap och leda till förbättrad acceptans av det nya förfarandet för utgiftsredovisning genom att sända ett sammanfattat meddelande på skärmar som finns på hela ditt kontor. Detta kan göras utöver den vanliga kommunikationen som du redan har på plats.

Det är inte svårt att installera dessa skärmar i högtrafikerade områden som företagskafeteriar, mycket belägna korridorer och framför viktiga entréer tack vare den låga kostnaden för enorma bildskärmar med bra upplösning. Ditt budskap kommer subtilt att förstärkas på den medvetna nivån som ett resultat av det faktum att individer kommer att se dessa skärmar flera gånger varje dag.

Vi får till exempel en bild på en ny marknadschef tillsammans med hennes namn. Detta ökar sannolikheten för att vi kommer att identifiera henne och inleda ett samtal med henne. Eller så vill vi påminna anställda om att de bör uppgradera sina datorer före slutet av månaden. I de flesta fall krävs ett antal e-postkontakter för att övertyga användare att utföra denna åtgärd. Använd digital skyltning som ett substitut för att ingjuta och uppmuntra dessa beteenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *