Vad är skillnaden mellan IPTV och OTT?

Termen “Over the Top”, som förkortas till “OTT”, syftar på leverans av innehåll över internet utan användning av kabel- eller satellit-tv. Termen “Internet Protocol Television”, som förkortas till “IPTV”, levererar också innehåll över internet men gör det genom att använda ett nätverk som är både dedikerat och hanterat. IPTV, å andra sidan, kräver en dedikerad set-top box utöver en bredbandsanslutning till internet.

Överföringen av livevideo över internet har sett en explosiv tillväxt nyligen, och detta mönster förväntas fortsätta. Även om många människor kan ha missuppfattningen att varje video som skickas över internet använder samma överföringsmetod, är verkligheten att så inte alls är fallet. Det finns många olika metoder som videor kan tillhandahållas till användare över internet, varav några inkluderar OTT och IPTV.Om du inte arbetar i en tv-kanal eller i videoleveransbranschen är det mycket troligt att du aldrig har hört dessa termer, men det är också mycket troligt att du, utan att veta om det, har använt dessa tjänster i många år nu .

IPTV är ett protokoll i sig. Internet Protocol Television är vad detta är. I ett nötskal är det tv-program som skickas över internet för att tas emot på en enhet som är speciellt utformad för detta ändamål. Boxar och tv-apparater som integrerar IPTV-tjänster gör det möjligt för dig att titta på konventionella tv-kanaler som CBS, CNN, FOX och HBO, bland andra. IPTV erbjuder en fördel gentemot media som laddas ner genom att det möjliggör streaming direkt från källan, vilket resulterar i filer som har en mer hanterbar storlek (något mycket tekniskt som skulle kräva en annan artikel för att fullständigt förklara).

Efter att ha läst detta kommer du troligen att få intrycket att tjänster som Netflix och Disney Plus också är exempel på IPTV; så är dock inte fallet. Tekniken som kallas OTT (Over-The-Top) ligger till grund för dessa tjänster i sin helhet. Är du förlorad för ord? Oroa dig inte, eftersom vi kommer att göra vårt bästa för att förklara skillnaderna nedan.

Den primära skillnaden ligger i det faktum att over-the-top-tjänster (OTT) bygger på spridning av VOD, som oftare kallas video on demand. Over-the-top (OTT) är ett koncept som dök upp som ett alternativ till kabel- eller satellit-tv, som letade efter ett nytt sätt att tillhandahålla innehåll till publiken. OTT omfattar allt videoinnehåll som kan distribueras över internet utan att en tjänste-TV-leverantör behöver vara närvarande, och det strävar efter att ge publiken ett nytt sätt att ta emot innehåll. I händelse av att det är en betaltjänst är det enda som krävs ett abonnemang på den tjänsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *