7 sätt IPTV kan hjälpa ditt företag att kommunicera bättre

Du kan ställa in ett helt videoleveranssystem med bara ditt befintliga nätverk

Ett IP-nätverk (Internet Protocol) finns på arbetsplatsen för alla företag som har fler än ett fåtal anställda. Dessa dagar kan det anses vara givet.

Det brukade vara så att för att distribuera video i en byggnad skulle du behöva dra en betydande mängd extra kabel för TV-anslutningar på ett kontor; men med IPTV kan du använda de kablar som redan är installerade i din byggnad. Det slutar med att du sparar massor av tid, en enorm summa pengar och ändå ger en utmärkt lösning för arbetsplatsen att använda för att strömma video.

Plötsligt är du en hjälte. Dina överordnade älskar dig. Alla på kontoret är tacksamma för dig eftersom du kunde skaffa dem det videoinnehåll de krävde till ett pris som var rimligt för dem.

Det faktum att det faktiskt kan vara så enkelt och så mycket nöje för alla är det som gör det så underhållande.

Du kan distribuera ditt innehåll var som helst på kontoret

När du tittar på tv med en vanlig apparat, är valmöjligheterna du har ganska begränsade.
Låt oss vara ärliga: det finns många saker som kan gå fel när du tittar på traditionell tv på arbetsplatsen.

Dina alternativ är i huvudsak begränsade till att sända information på tv-apparater. Faktum är dock att individer använder en mängd olika plattformar och hårdvara för att ta in media.

När du använder IPTV kan du skicka innehåll till set-top-boxar som finns på hela arbetsplatsen, såväl som till vilken stationär eller bärbar dator som helst så länge den har rätt programvara installerad för att spela upp videon.

Att upp till 46 procent av allt videomaterial ses på mobila enheter är något som var och en av oss borde ha i åtanke just nu. Det är ett utmärkt sätt att hålla anställda engagerade på det sätt du vill att de ska vara, och det säkerställer att de får det innehåll de behöver på enheten de vill använda för att titta på det, om du använder en enkel app och låter anställda konsumerar innehåll på sina telefoner. Detta kan göras genom att tillåta anställda att konsumera innehåll på sina telefoner.

IPTV låter dig anpassa innehållet du delar med anställda

IPTV (Internet Protocol Television) tillhandahålls vanligtvis till slutanvändare i form av innehåll som streamas genom en enhet (som en set-top-box) som delas av flera användare. Detta konferensbidrag innehåller följande information som skrevs av Eugen Mikoczy från Slovakiska tekniska universitetet:

En sådan koppling mellan användaren och gadgeten gör det svårare att personifiera innehåll och rikta det mot rätt person som använder enheten.

Systemet har inte en fullständig förståelse för användarnas identitet, vad användarnas förväntningar är och vilka åtgärder som med största sannolikhet kommer att vidtas av användarna.

Dina anställda kommer att få exakt det innehåll de vill ha och behöver när du möjliggör en personlig upplevelse, och ditt system kommer att kunna förse dem med det de behöver för att bli mer effektiva och produktiva medlemmar i ditt team. Detta beror på att en personlig upplevelse möjliggörs av dig.

Du kan distribuera innehåll från flera källor

När ett IPTV-system gör det möjligt för användare att extrahera innehåll från en mängd olika källor, presterar det på sin optimala nivå. Till exempel kommer finansiella institutioner att använda en mängd olika satellit- och kabelleverantörer för att ta emot nyheter från en mängd olika platser över hela världen.

När du har rätt IPTV-system kommer du att kunna hantera och distribuera multimediamaterial till anställda som behöver det oavsett var de befinner sig i världen. Det kan verkligen sammanfattas så.

Du kan äntligen ta kontroll över ditt videoinnehålls säkerhet

När det gäller vilken företagsenhet som helst, kommer det inte att finnas ett behov för någon att argumentera för säkerheten. Enligt resultaten från en analys utförd av Risk Based Security lämnades 176 miljoner poster sårbara på grund av dataintrång hos företag under bara de första tre månaderna av 2014.

Dessutom kommer faran inte bara utifrån. Enligt resultaten av vissa studier har över 85 procent av arbetarna fritt erkänt att de stulit företagspapper och information som de har utvecklat. Häpnadsväckande trettio procent av användarna har stulet material som inte skapats av dem.

Nittio procent av de tillfrågade, på frågan varför de gjorde det, hävdade att det inte fanns någon reglering eller teknik som hindrade dem från att göra det. I ett nötskal kommer personalen att stjäla information och data bara för att de kan.

IPTV säkerställer att ditt innehåll, oavsett om det kommer från sändningskanaler eller är privat information, inte kopieras och distribueras utan ditt tillstånd. Detta gäller även om innehållet i fråga är konfidentiell information. Genom att använda användar- eller gruppautentisering kan du försäkra dig om att ditt innehåll endast ses av de personer som är behöriga att göra det.

Du kan säkerställa att ditt innehåll inte kan kopieras eller distribueras genom att använda end-to-end AES-kryptering. Detta säkerställer att ditt innehåll förblir där det ska vara, vilket finns inom din organisation.

Du kan styra din innehållsleverans från ett centraliserat nav

Den här är lätt att förstå. Och detta är en viktig punkt.

En centraliserad kontrollhub möjliggörs genom att använda ett IPTV-system. Dina administratörer kan hantera, spela in och distribuera tv-kanaler och videoinnehåll till vilken skärm som helst på ditt kontor från ett centraliserat nav, vilket gör det extremt enkelt att få rätt innehåll till rätt personer. Denna hubb kan också distribuera innehåll till vilken skärm som helst på ditt kontor.

Att integrera digital skyltning är otroligt enkelt med IPTV

IPTV gör det enkelt att införliva digital skyltning på arbetsplatsen, vilket ger ännu en dimension till personalens engagemang där. De har en teori om varför det skulle vara fallet på DigitalSignageToday, vilket kan vara en anledning till att det blir mer och mer populärt på arbetsplatsen.

“Den ökande inverkan av IT-chefer och IT-integratörer på AV-upphandlingsbeslut är en viktig drivkraft för införandet och expansionen av digitala skyltnätverk i företagsmiljön.” Denna utveckling sker vid en tidpunkt då marknaden för AV-signaldistribution gör sina första betydande framsteg mot att ersätta konventionella matrisväxlingsprodukter med IP-baserade lösningar.

Vill du lägga till ytterligare en skärm till din digitala skyltning? Att lägga till en andra Ethernet-switch är det enda nödvändiga steget.

Företag vill kommunicera med sina anställda på så många sätt som möjligt och digital skyltning är ett fantastiskt sätt att sprida information genom din befintliga nätverksstruktur. Det är allt en del av din IPTV-lösning, så se till att få ut det mesta av det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *