Persondatorer (bärbar dator och PC med Windows, Linux, Macintosh)

Att använda en dator, som en bärbar dator eller pc (stationära datorer), som kör Windows, Macintosh eller Linux som operativsystem är ett av de enklaste och snabbaste sätten att strömma IPTV-kanaler. Denna metod är också en av de mest populära.

På dessa tidigare listade operativsystem är VLC-mediaspelaren den applikation som används mest av användarna. VideoLAN Client (VLC) ger den bästa metoden för att använda IPTV och är kompatibel med de allra flesta hårdvara och operativsystem.

Fördelar med att titta på IPTV på PC eller bärbara datorer

Om du har den nödvändiga hårdvaran kan du använda din persondator för att inte bara streama media utan även använda digitalt nedladdade media och spela upp DVD-skivor och Blu-ray. Detta utöver möjligheten att streama media. Det mest spännande är att en dator också kan fungera som en central plats för digitala saker. Dessutom kan du ta med din bärbara dator vart du än går, och allt du behöver är en internetanslutning för att se livestreaming. På så sätt kommer du aldrig att missa ett avsnitt av ditt favoritprogram eller ett större sportevenemang.

Nackdelar med att titta på IPTV på PC eller bärbara datorer

Svårigheten att växla mellan flera streamingleverantörer är en av de stora nackdelarna med att använda en persondator som ett hemunderhållnings- och streamingcenter. Kostnaden kommer att vara den viktigaste barriären för de allra flesta människor, naturligtvis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *