Enigma2 installations boxar

Enigma2, den andra versionen av Enigma-mjukvaran, är en applikation som kan hittas i Linux-baserade digitala videosändningar (DVB-S, DVB-C och DVB-T)-mottagare samt TV-set-top-boxar och Internet Protocol tv-mottagare. Den genererar ett grafiskt användargränssnitt som möjliggör styrning av ovannämnda enheter genom användning av en fjärrkontroll och tillhandahåller funktioner som att ställa in tillgängliga satellittranspondrar, kabelkanaler och markbundna tv-sändare (enligt tillgängliga mottagare) eller tillgång till material via Internet Protokoll-tv (IPTV), titta på ett TV-program eller lyssna på radio, tidsförskjutning, digital videobandspelare, strömmande mediaprogram till andra enheter (persondator, mobiltelefon, etc.). Dessutom skapar den ett gränssnitt som tillåter plugins gör det möjligt att komma åt ytterligare funktioner, såsom en elektronisk programguide (EPG), hybrid broadcast bredbands-tv (HbbTV), tillgång till TV-arkiv och filmdatabaser, uppspelning av multimediafiler, visning av bilder och så vidare.

Dream Multimedia var företaget som till en början utvecklade programvaran Enigma2. Enigma2 är en väl mottagen firmwareplattform med öppen källkod för set-top-boxar. Denna plattform används av en mängd olika tillverkare av set-top-boxar, inklusive den mest välkända, Dreambox.

Trots det faktum att det är något svårare att installera IPTV-kanaler på en Enigma2-baserad enhet än att göra det på de andra installationsrutorna som nämns i den här artikeln, kan du använda en välkänd plugin som kallas XtreamTV Plugin för att göra processen med att installera IPTV kanaler på din setup-box betydligt mindre svåra.

Fördelar med Enigma2 setup boxar

Mottagare som drivs av Linux inkluderar en PowerPC CPU, som gör att användaren kan anpassa den fasta programvaran i enheten. Detta är en av de viktigaste egenskaperna hos dessa mottagare (eftersom det dramatiskt är en Linux-baserad dator än en patchad mottagare). En Ethernet-port som tillåter användare att komma åt nätverksanslutna fildelningstjänster, IPTV och online 7-dagars EPG-programmering. I de flesta fall åtföljs Enigma2 med en CAM, som står för en modul för villkorad åtkomst. Denna modul gör det möjligt att implantera ett smartkort, som sedan ger användaren tillgång till krypterade kanaler.

Disadvantages of Enigma2 setup boxes

Jämfört med MAG- eller Android-baserade installationsboxar är Enigma2-baserade installationsboxar lite svårare att konfigurera, och processen tar också lite mer tid totalt sett. Det kan vara utmanande att ha EPG på Enigma2, och vissa användare inser inte ens att de kan installera EPG på enigma2; som ett resultat ger de upp att försöka göra det. När det gäller hårdvara är Enigma2-mottagare vanligtvis sämre än andra installationsboxar när det gäller deras prestanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *