Sida 1 av 3

TVIP S-410

Postat: tor nov 10, 2016 8:09 pm
av Biramik
Hej!
En fråga, när jag ska konfigurera min Tvip och kommer jag till att man ska välja web portal under Content Source så finns inte det valet. Det står en massa förutom det. Vad ska jag välja då?


Stream Source: Multicast
UDPXY Server:
MPEG-TS Buffering, msec: 5000
DVR Storage: No storage
Timeshift storage: Internal storage
Auto-timeshifting: Off
Content Source: Web Portal

Re: TVIP S-410

Postat: tor nov 10, 2016 9:12 pm
av admin
Biramik skrev:Hej!
En fråga, när jag ska konfigurera min Tvip och kommer jag till att man ska välja web portal under Content Source så finns inte det valet. Det står en massa förutom det. Vad ska jag välja då?


Stream Source: Multicast
UDPXY Server:
MPEG-TS Buffering, msec: 5000
DVR Storage: No storage
Timeshift storage: Internal storage
Auto-timeshifting: Off
Content Source: Web Portal


Det måste finnas, vi har flertal kunder med dessa enheter. Har du uppgraderat till senaste mjukvara?

Re: TVIP S-410

Postat: tor nov 10, 2016 9:17 pm
av essemH
Biramik skrev:Hej!
En fråga, när jag ska konfigurera min Tvip och kommer jag till att man ska välja web portal under Content Source så finns inte det valet. Det står en massa förutom det. Vad ska jag välja då?


Stream Source: Multicast
UDPXY Server:
MPEG-TS Buffering, msec: 5000
DVR Storage: No storage
Timeshift storage: Internal storage
Auto-timeshifting: Off
Content Source: Web Portal


Hej, kolla under System > Info och se vad du har för software version, jag har 3.8.19 från 29.09.2016 och web portal finns.

Re: TVIP S-410

Postat: fre nov 11, 2016 6:37 am
av Biramik
Problemet löst!

Nästan så man skäms, :oops: för andra som är lika strulig så kan jag berätta vad som var tokigt.
Jag låg i Android läget, än fast jag gjort uppdatering av os så gick den över till Android.

Tack för eran hjälp

Re: TVIP S-410

Postat: fre nov 11, 2016 11:54 am
av admin
Biramik skrev:Problemet löst!

Nästan så man skäms, :oops: för andra som är lika strulig så kan jag berätta vad som var tokigt.
Jag låg i Android läget, än fast jag gjort uppdatering av os så gick den över till Android.

Tack för eran hjälp


Android är ingen bra för IPTV =)

Re: TVIP S-410

Postat: tis nov 15, 2016 6:37 pm
av Biramik
Nu har jag använt min Tvip i ett par dagar och måste säga att det fungerar över förväntan. Snabb i kanalbyten och jätte bra bild på dom allra flesta kanaler. Läste om att det var en andvändare till Mag som frågade om 24 timmars klocka, när jag står i inställningsmenyn så visar den det 24 timmars formatet, när jag går tillbaka till tv läget blir det 12 timmars format igen. Konstigt men jag överlever.
Vill samtidigt passa på att berömma admin för det oförtröttliga arbete du lägger ner. Du gör att det känns väldigt proffsigt.

Re: TVIP S-410

Postat: tis nov 15, 2016 8:12 pm
av WarSpaz
Fick hem min S-412 (samma som s-410 fast med trådlöst nätverk också) igår och var glad som en liten pojke på julafton.
Detta ändrades mer till frustration så fort jag kopplade in den. En starkt lysande blå LED var det enda livstecknet från den. Inte ens en blinkning i TV'n, inget.
Reagerade inte på något, varesig jag drog ur strömmen och satt i igen eller försökte med fjärren.
Så jag testade att koppla in IR-ögat, fortfarande samma. (förresten, ska IR-ögat också lysa blått?)
Fjärren funkar dock, den blinkar när man trycker på knappar.
Så jag skrev till säljaren (en tysk shop) hur det låg till och de bad mig testa att göra en reset på den genom att testa två metoder.
Metod 1: Trycka S.INFO, 4, 9, S.INFO, OK. (inget hände) Metod 2: Hålla inne powerknappen på fjärren i 5sek och sen trycka OK (inget hände).
Ingen bild på TV'n alls, NADA.
Så läste jag på TVIP's wiki att man kunde köra en recovery på ett micro-SD. Testade lägga över, stoppa in SD-kortet och koppla in boxen. DÅ blev leden som varit starkt blå helt plötsligt röd, men ändå ingen bild :(
Så nu har jag fått skicka tillbaka den till tyskland. Och så som postnord tar hand om paket skickade jag det spårbart. Nästan 200:- :(
Jaja, skulle bara dela av mig av min historia.
Jag vill fortfarande ha en likadan box dock, den verkar mycket bra, när den är som den ska :)

Re: TVIP S-410

Postat: ons nov 16, 2016 10:26 am
av admin
WarSpaz skrev:Fick hem min S-412 (samma som s-410 fast med trådlöst nätverk också) igår och var glad som en liten pojke på julafton.
Detta ändrades mer till frustration så fort jag kopplade in den. En starkt lysande blå LED var det enda livstecknet från den. Inte ens en blinkning i TV'n, inget.
Reagerade inte på något, varesig jag drog ur strömmen och satt i igen eller försökte med fjärren.
Så jag testade att koppla in IR-ögat, fortfarande samma. (förresten, ska IR-ögat också lysa blått?)
Fjärren funkar dock, den blinkar när man trycker på knappar.
Så jag skrev till säljaren (en tysk shop) hur det låg till och de bad mig testa att göra en reset på den genom att testa två metoder.
Metod 1: Trycka S.INFO, 4, 9, S.INFO, OK. (inget hände) Metod 2: Hålla inne powerknappen på fjärren i 5sek och sen trycka OK (inget hände).
Ingen bild på TV'n alls, NADA.
Så läste jag på TVIP's wiki att man kunde köra en recovery på ett micro-SD. Testade lägga över, stoppa in SD-kortet och koppla in boxen. DÅ blev leden som varit starkt blå helt plötsligt röd, men ändå ingen bild :(
Så nu har jag fått skicka tillbaka den till tyskland. Och så som postnord tar hand om paket skickade jag det spårbart. Nästan 200:- :(
Jaja, skulle bara dela av mig av min historia.
Jag vill fortfarande ha en likadan box dock, den verkar mycket bra, när den är som den ska :)


Ajdå vad tråkig upplevelse. Jag har ingen erfarenhet av 412 modellen men den bör ju i princip vara samma som 410.

Detta låter kanske lite cheezy men ingen elektronik är perfekt och alla tillverkas med små skillnader från fabrik. Vi skickar ut hundratals boxar av olika slag hela tiden och självklart dyker de upp någon defekt då och då, dock byter vi ut de illa kvickt, men tråkigt nog händer det.

Men se de från den positiva sidan, en defekt enhet är som bäst när den upptäcks i början av sin livslängd =) Det låter dumt men det ligger något i det. Om en produkt har ett fabrikationsfel så är det alltid bäst när de visar sig direkt i början, istället för efter sin garantitid eller annat.

Re: TVIP S-410

Postat: tor nov 24, 2016 11:29 am
av Biramik
Jag fortsätter i min tråd med andra funderingar, nu sen man kan spela in kanalerna på en hårddisk kommer nästa fråga, hur i hela friden kan man radera en inspelning utan att behöva koppla hårddisken till en dator?

Re: TVIP S-410

Postat: sön dec 04, 2016 5:17 pm
av Biramik
Ingen som vet hur man går till väga? :)