Sida 13 av 21

Re: TVHeadEnd

Postat: lör jan 27, 2018 12:00 am
av Wonak
Jag är helt ny när det gäller Linux, jag har installerat Tvheadend-servern på min dator där jag har Ubuntu som operativsystem. Kodi kör jag på min andra windows-dator, på den här jag installerat Tvheadend-klienten. Kanalerna fungerar som de ska i Kodi, däremot är jag helt lost när det kommer till EPG, hur fungerar det med tv_graber? Ingen aning hur jag skall få det att fungera, kan jag få lite hjälp?

Re: TVHeadEnd

Postat: lör jan 27, 2018 1:07 pm
av atrix
För att få in EPG så går du till

/usr/bin katalogen och där skapar du en ny fil som du döper till tv_file_grab_file_xxx(xxx = eget namn på EPG så det är lätt för dig att veta vilket språk)

Kod: Markera allt

#!/bin/sh
# tv_grab_file for remote XMLTV file
dflag=
vflag=
cflag=
if [ $# = 0 ]
then
    wget -q -O - http://estiptv.site/epg/SE_guide.xml
    exit 0
fi

for arg
do
    delim=""
    case "$arg" in
    #translate --gnu-long-options to -g (short options)
       --description) args="${args}-d ";;
       --version) args="${args}-v ";;
       --capabilities) args="${args}-c ";;
       #pass through anything else
       *) [[ "${arg:0:1}" == "-" ]] || delim="\""
           args="${args}${delim}${arg}${delim} ";;
    esac
done

eval set -- $args

while getopts "dvc" option
do
    case $option in
        d)  dflag=1;;
        v)  vflag=1;;
        c)  cflag=1;;
        \?) printf "unknown option: -%s\n" $OPTARG
            printf "Usage: %s: [--description] [--version] [--capabilities] \n" $(basename $0)
            exit 2
            ;;
    esac >&2
done

if [ "$dflag" ]
then
   printf "CHANGE THIS NAME TO THE EPG YOU WANT"
fi
if [ "$vflag" ]
then
   printf "1.0\n"
fi
if [ "$cflag" ]
then
   printf "baseline\n"
fi

exit 0


Kopiera in denna kodsnutt i filen. Finns två saker du måste i denna kodsnutt och det är vilken EPG du ska hämta hem, du får välja från estiptv.site, sedan måste du ändra namnet på filen, jag skrev med stora bokstäver vart i koden du gör det.

Gör sedan filen exekverbar genom:

Kod: Markera allt

chmod +x /usr/bin/tv_grab_file


Du kan ha hur många sådana här filer som du vill. Sedan så startar du om TVheadend services:

Kod: Markera allt

sudo service tvheadend restart


Gå till TVheadend config sidan och gå till:
Channel / EPG -> EPG Grabber Modules

Där hittar du de du själv skapade och välj då att sätta de till enabled. Sedan trycker du på Re-run Internal EPG Grabbers. Om du villkan du trycka på den lilla knappen längst ner i högra hörnet som ser ut som två pilar ovan varandra. Då ser du like olika loggar, du kommer då se hur EPG populeras.

Sedan är du färdig. Du kan bli tvungen att själv behöva lägga till korrekt EPG till de olika kanalerna, detta gör du under Channel / EPG -> Channels, där sätter du korrekt EPG under EPG Source.

Hoppas det går bra annars är det bara fråga.

Re: TVHeadEnd

Postat: sön jan 28, 2018 8:56 pm
av Wonak
Tack så mycket!!
Det var inga problem när jag följde det du skrev. Fungerar riktigt bra nu!

Har en liten fråga till om någon kanske kan svara.
Jag har två IPTV-accounts, går det att koppla två olika accounts till samma tvheadend-server? Och sedan koppla sig till den servern från två olika klienter?

Jag vill alltså lägga till mitt andra IPTV-account till samma Tvheadend-server. För att sedan koppla min andra kodi-box till den servern samtidigt.

Tack igen för hjälpen!

Re: TVHeadEnd

Postat: sön jan 28, 2018 9:27 pm
av FreddyK
Ja du kan lägga till det 2a kontot på samma sätt som det första.
Du kan sen välja att slå ihop genom att välja "Merge same name:" då du mappar kanalerna.
Den kommer då välja 2a kontot ifall det 1a är upptaget.
Glöm bara inte bort att begränsa varje konto till 1 connection.
Om du spelar in en kanal så kan du självklart bara se på 1 enhet samtidigt ifall det är andra kanaler.

Re: TVHeadEnd

Postat: sön jan 28, 2018 9:31 pm
av Wonak
Perfekt! Tackar!

Re: TVHeadEnd

Postat: sön jan 28, 2018 9:40 pm
av FreddyK
Sen kan du ju lägga in andra leverantörer och egna streams du hittat på nätet osv.
Om du har kabeltv genom hyra eller liknande så kan du skaffa ett DVB-C kort eller sticka för att få in dom kanalerna i samma.
I det senare fallet behöver du en kortläsare med oscam eller CA modul kopplat såklart precis som du behöver för Linuxboxar.

Re: TVHeadEnd

Postat: mån jan 29, 2018 2:50 pm
av atrix
Wonak skrev:Tack så mycket!!
Det var inga problem när jag följde det du skrev. Fungerar riktigt bra nu!

Har en liten fråga till om någon kanske kan svara.
Jag har två IPTV-accounts, går det att koppla två olika accounts till samma tvheadend-server? Och sedan koppla sig till den servern från två olika klienter?

Jag vill alltså lägga till mitt andra IPTV-account till samma Tvheadend-server. För att sedan koppla min andra kodi-box till den servern samtidigt.

Tack igen för hjälpen!

Kul att det fungerade för dig! Bara roligt att kunna hjälpa andra som man vet har varit i samma sits som en själv.

Re: TVHeadEnd

Postat: mån mar 19, 2018 5:05 pm
av swehub
https://www.youtube.com/watch?v=uBy8dHAQwYI <.. coolt men det ser jobbigt ut. Ger TVHeadEnd någon egentlig fördel ?

Re: TVHeadEnd

Postat: tis mar 20, 2018 7:01 pm
av atrix
Den personen har installerat TVheadend på en Raspberry Pi, jag har min på en virtuell Linux maskin på min server. Eftersom jag tidigare har en MAG250 utan inspelningsmöjlighet så är ju detta perfekt för mig, jag kan ju styra och ställa exakt hur jag vill ha, men det kan var ett jäkla petande, men för mig är det helt klart värt det.

Re: TVHeadEnd

Postat: ons mar 21, 2018 9:21 am
av swehub
Tack för svar - Inget jag ids ge mig in på då jag kör Windows och Android